Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині пояснили, чому правоохоронці супроводжують працівників військомату, які вручають повістки

Вівторок, 17 січня 2023 20:00
фото ілюстративне фото ілюстративне
Начальник поліції Тернопільщини Олександр Богомол роз'яснив, чому при рейдах працівників військомату, які вручають повістки, їх супроводжують працівники поліції. 

"Ніхто з поліцейських нікому не заломить руки і силою не запхає кудись в якийсь автобус, або безпідставно застосує там силу чи спецзасоби, - відзначив Олександр Богомол, начальник поліції Тернопільщини. - Ми беремо участь в процесі, коли військові роздають повістки, до нас військомат звернувся за допомогою в забезпеченні громадського порядку. Тому що поліцейський, згідно закону про Національну поліцію, має право звернутися і попросити не порушувати громадський порядок, не матюкатися, не проявляти фізичну активінсть відносно інших людей, тим більше, відносно військових, тому, поліцейські завжди присутні при таких випадках, в більшості присутні при таких випадках, але це є гарантія і для людей, що ні військові не перевищать свої повноваження, поліцейські всі присутні з бодікамерами, які включаються у випадку якихось конфліктних ситуацій". 

За словами правоохоронця, зараз мобілізація триває і правоохоронці присутні разом з працівниками військомату тільки для охорони громадського порядку.

"Зараз проводиться дальше мобілізація. Цей процес мусить відбуватися. Ми розуміємо, що наша Батьківщина потребує захисників, тим більше, в нас дуже багато поранених і втрати в нас є досить великі втрати. Ми всі розумні люди, ми розуміємо, що якщо 100 тисяч росіян загинуло, в цій війні, то наших також людей багато загинуло. Не будемо про цифри говорити. І є багато людей, які готові йти захищати, але коли їх покличуть. Кличуть їх військові, а поліцейські при цьому забезпечують громадський порядок. Така наша робота і ми мусимо її виконувати", - розповів Олександр Богомол. 

Детальніше у сюжеті ІНТБ

 

Коментарі  

+2 #7 Валютчик 20.01.2023, 11:41
Вручіть повістку Сергієві!
Скарга
+3 #6 Сергій 19.01.2023, 08:01
Вручіть повістки валютчикам в Чорткові
Скарга
+4 #5 Христина 18.01.2023, 14:31
І ще пане Григорію ми з вами не куми щоб ви переходили до мене на ти! Ваше спілкування показує ваш «високий рівень вихованності»!! !
Скарга
+5 #4 Христина 18.01.2023, 14:28
Григорій, є закон , якого ми повинні всі дотримуватися! І це стосується всіх, цю ситуацію можна випішити законними шляхами а не порушення закону та прав людини! І говориться не про цхилянтів!!! Про людей які не отримували повістки, і яких забрали з вулиці і примусово заставили пройти медкомісію і відправляють на фронт. Є законний порядок вирішення таких ситуацій!
Скарга
-3 #3 Григорій 18.01.2023, 09:49
Христині! По твоєму, до ухилянтів не можна застосувувати силу? А якщо він свідомо ухиляється від мобілізації? Гладить по голівці і умовляти?
На мій погляд, таких вилупків потрібно примусово відправляти на фронт. Там він зрозуміє, що таке патріотизм!
Скарга
+9 #2 Христина 18.01.2023, 08:43
Нажаль ця стаття є повним обманом! Стала свідком того як чоловікові заламали руки , відвели в автобус а в подальшому відвезли в воєнкомат! Так звісно що вручати повістки ви маєте право! Але силою відвозити в воєнкомат є незаконно!!!
Скарга
+2 #1 Григорій 18.01.2023, 08:05
Цитата: не порушувати громадський порядок, не матюкатися, не проявляти фізичну активінсть відносно інших людей. Дикуни! А ще намагаємося пролізти до Європи.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ