Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі запрацювала нова святкова локація (фото)

П'ятниця, 06 січня 2023 16:49
Мистецька резиденція «Додому на Різдво» запрацювала 5 січня в Українському Домі, що в центрі Тернополя.

 Тернополяни та гості міста зможуть відвідати її до 22 січня. У рамках відкриття платформи тут працює майстерня Різдва «Зимова феєрія», де діють майстер-класи із виготовлення ялинкових прикрас, декупажу різдвяних свічок, завʼязування української хустки. Також у мистецькій резиденції є фотозона «Додому на Різдво» та проходить виставка робіт учасників міського конкурсу «Різдвяне диво».

У день офіційного відкриття відбувся святковий концерт – фольк-різдвяні передзвони «Ось і знову Різдво – Сил Небесних торжество», де присутніх забавляли колядками й щедрівками та пригощали теплими пампушками та кутею. Також всі охочі могли послухати про традиції Святого вечора.

За словами начальниці управління культури і мистецтв Світлани Козелко, в першу чергу робили локацію для діток.

«У дітей зараз зимові канікули, тому ми повинні створити їм свято. Разом з тим маємо дякувати нашим захисникам, які дають можливість у такий важкий час ділитись нашою культурою та розповідати про неї», - каже вона.

Попередньо на майстер-класах дітлахи підготували листи подяки солдатам, якими прикрасили ялинкові манекени. Адже у цей зимовий час найбільшу вдячність хочеться сказати захисникам, завдяки яким маємо можливість зустрічати це Різдво разом.

mistetska-rezidentsiya-05_01_2022r-12.jpg 

mistetska-rezidentsiya-05_01_2022r-14.jpg 

mistetska-rezidentsiya-05_01_2022r-17.jpg

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар