Читайте нас в соціальних мережах

Православні тут яким боком?! У мережі започаткували флешмоб за повернення Почаївської Лаври УГКЦ

Середа, 04 січня 2023 18:24
У мережі Фейсбук започаткували флешмоб за повернення Почаївської Лаври на баланс Української греко-католицької церкви. 

Зокрема, священник з Львівщини Роман Гордій на власній сторінці у Фейсбук відзначив, щоб усі небайдужі підтримали дану ініціативу. 

"Почаївська Лавра була і має бути святинею УГКЦ. Заохочую усіх писати це на своїх сторінках, підтримати вже раніше розпочатий, так би мовити, флешмоб", відзначив священник. 

У коментарях більшість підтримали таку ідею. 

Olha Sydor

Така історія і правда.

Леся Нежива

Святиня Почаївської Лаври повинна повернутися тільки УГКЦ. Бо кожна історія має свій початок і свій кінець. Тут не може бути і ніяких сумнівів.

Наталія Зазуляк

Вона була УГКЦ її заснували отці Василіяни

Святослав Челяк

Щоб вас укріпити - будував Почаївську лавру уніат Микола Потоцький за свої гроші. у Лаврі тому жив і похований, а у 1830 році монахи лаври взяли участь в анти російському повстанні. Зазнали поразки і указом окупантів царя Миколи 1 Почаївську лавру конфіскували на користь російських окупантів. 1830 рік монахи Почаєва УГКЦ прийняли максимальну участь у повстанні проти російських окупантів. у тому числі ресурсами монастиря, особовим складом чинців. Повстання проти російських окупантів. 2) Повстання зазнало жорстокої поразки. Російські окупанти вчини розправи і грабежі. 3) Існує указ царя окупантів Миколи 1 про конфіскацію Почаївської Лаври УГКЦ ( ви це розумієте---на момент окупації і указу про конфіскацію 1831р, Почаївська Лавра знаходилась у власності УГКЦ) і передачу у власність окупаційної РПЦ. От це факти. Почаїв будував за свої гроші УНІАТ етнічний поляк Микола Потоцький у Лаврі жив і у Лаврі похований сьогодні для української греко-католицької церкви. Інших церков України не існувало. Можете заперечити? Валяйте це треба побачити. Як православні правду спростовують. Почаївська Лавра етнічного поляка-греко-католика, що жив і похований у Лаврі. 1791р. це ще до першого поділу Польщі. Православні тут яким боком?!

Нагадаємо, "Тернополяни" сьогодні писали, Хто і як має «виселяти» УПЦ МП з Почаївської лаври?.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ