Читайте нас в соціальних мережах

У НКРЕКП передумали підвищувати тарифи на холодну воду та водовідведення з січня 2023 року

Понеділок, 02 січня 2023 19:00
НКРЕКП скасувала свою постанову про підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення, яку ухвалила раніше. Передумали.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала постанову про підвищення тарифів на водопостачання, яку ухвалила раніше, про це повідомила пресслужба Регулятора.

Рішення було схвалене на засіданні регулятора днями.

«Під час оформлення рішення щодо вказаного питання з’ясувалося, що у зв’язку з великою кількістю зауважень та пропозицій до проєкту рішень, тривалого їх обговорення, початку повітряної тривоги, рішення, які було запропоновано для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному та, відповідно, голосували за різні проєкти. Крім цього, запропоноване рішення суттєво відрізняється від проєкту, який був оприлюднений на сайті, тому при їх оформленні виникли непорозуміння щодо розмірів та структури цих тарифів», – зазначив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Проєкти рішень про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення Комісія відправила на доопрацювання.

Нагадаємо, 27 грудня, НКРЕКП, ухвалила постанову про підвищення тарифів на водопостачання на 10-30% залежно від регіону на наступні пів року.

Передбачалось, що підвищення тарифів на воду та водовідведення наступного року у два етапи: з 1 січня, а потім – з 1 липня 2023 року. 

Додати коментар