Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині затримали власника готельного комплексу за підпал трьох елітних авто своїх колег. У справі вивчають слід ФСБ росії

Неділя, 01 січня 2023 15:43
Михайла Палагнюка підозрюють у піжпалі трьох трьох авто Михайла Палагнюка підозрюють у піжпалі трьох трьох авто
Усього за три місяці у Тернополі відбулися підпали одразу трьох елітних авто. Загальна сума збитків становить майже 150 тисяч доларів.  

Як стало відомо «Тернополянам», підозрюваним у замовних злочинах виявився відомий 65-річний бізнесмен Михайло Палагнюк. Він є власником торгово-готельного комплексу «Золоте кільце» на масиві Східний.

Виконавцями злочинів можуть бути ще як мінімум два спільники, вік яких також перевищив 60 років.

Перший підпал відбувся ще 26 вересня у провулку Цегельний, 1д. Тоді згорів білий Мерседес. За кілька днів до нового року, 27 грудня, група спалила БМВ Х-5 по вулиці Корольова, 5. А учора о четвертій годині ранку «несподівано» загорівся ще один транспортний засіб. Цього разу на згарище перетворився червоний Мерседес.

Потерпілі оцінюють свої збитки майже у півтори сотні тисяч доларів.

Наразі невідомі причини таких агресивних дій відомого бізнесмена. Відомо, що власники спалених автомобілів багато років співпрацювали із замовником. Один із них навіть є кумом Палагнюка.

Сьогодні на місцях проживання підозрюваних відбулися обшуки. Як повідомили власні джерела, у трьох зловмисників виявили доволі відчутний склад нелегальної зброї: гранати, автоматична зброя пістолети тощо. В одного з чоловіків правоохоронці знайшли діючу міні-нарколабораторію.

Щодо найцікавішого, то відомо про більш компрометуючі знахідки, які стосуються співпраці з російськими спецслужбами та кримінальними колами. Подробиці наразі не розголошуються. Але вже зараз є зрозумілим, що це буде окрема стаття звинувачення, яка може стосуватися джерзради та роботи на країну-агресора.

У найближчі дні має відбутись засідання суду, де будуть обирати забіжну міру. Підозрюваним інкримінують протиправні дії одразу чотирма статтями – 194 ст ККУ (Умисне знищення або пошкодження майна), 263 ст ККУ (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 307 ст ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

На сьогодні також невідомо чи група очолювана Михайлом Палагнюком хотіла просто залякати тернополян підпалами, чи все ж таки планувалися і вбивства бізнесменів. Наразі, сім’ї потерпілих перебувають у стресових станах. Адже є небезпека того, що Палагнюка з іншими підозрюваними випустять на волю під грошову заставу.

Також потерпілі готові звертатися в Офіс Президента України щодо цього кричущого випадку залякувань на спроби вбивства. Вони сподіваються на рішення суддів, яке залишить Михайла Палагнюка за гратами на весь період слідства.

Епізоди щодо співпраці з ФСБ росії вивчають правоохоронці. Та основним елементом впливу агресора на Тернопіллі – є Почаївська лавра.   

«Тернополяни» будуть відслідковувати хід даного розслідування.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ