Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі 2023-ій розпочинається із святкування річниці дня народження Степана Бандери

Неділя, 01 січня 2023 10:37
Сьогодні, 1 січня, у Тернополі відбудеться урочисте віче з нагоди дня народження голови проводу ОУН Степана Бандери.

 

До участі в ньому запрошують тернополян.

Урочисте віче розпочнеться о 14-ій годині біля пам'ятника Степану Бандері у центрі міста. Захід відбудеться у 114-ту річницю від дня народження борця за незалежність України.

Довідка: Степан Андрійович Бандера (народився 1 січня 1909 року, у селі Старий Угринів, Калуський повіт, Королівство Галичини та Володимирії, Австро-Угорщина, нині Калуського району, Івано-Франківська область, Україна — загинув 15 жовтня 1959 року, Мюнхен, Баварія, Федеративна Республіка Німеччини) — український політичний діяч, революціонер, один із радикальних та чільних ідеологів, практиків і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Григорій 01.01.2023, 15:55
Лікувався я в Трускавці і у неділю завітав до музею Степана Бандери. З Трусквця до музею десь близко ста км., так що, на авто це не вістань.
Неоднозначне враження. Коли звертаєш з траси на Старий Угринів, дорога, а вірніше, напямок - жах!
Музей гарний, просторий, багато документів. Екскурсовод, молода дівчина, ідеалізує Бандеру. Коли ставиш предметні запитання, особливо ті,які мало співпадають з офіційною версією, губиться.
Поїздка була пізнавальною, але залишила відчуття, що те що відбувалося насправді і офіційна версія дві різниці, як кажуть в Одесі.
Скарга

Додати коментар