Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільобленерго потрапило до списку повторної перевірки

Середа, 28 грудня 2022 10:57
В Україні настане друга хвиля перевірок обленерго через скарги на несправедливі та нерівномірні відключення електроенергії споживачам.

До списку для повторної перевірки потрапили 9 обленерго.

Відповідне рішення ухвалила профільна нацкомісія (НКРЕКП) на засіданні 27 грудня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Повторні перевірки пройдуть у таких обленерго:

  • Вінницяобленерго;
  • Закарпаттяобленерго;
  • ДТЕК Київські електромережі;
  • ДТЕК Київські регіональні електромережі;
  • Львівобленерго;
  • ДТЕК Одеські електромережі;
  • Полтаваобленерго;
  • Тернопільобленерго;
  • Хмельницькобленерго.

За словами члена НКРЕКП Ольги Бабій, до нацкомісії надходить дуже велика кількість скарг споживачів.

"Це вже друга хвиля перевірок. Буде ще третя та четверта, тому що скарг дуже багато", сказала вона.

Українці скаржаться здебільшого на нерівномірні відключення. Друга причина скарг – – відсутність повідомлень від обленерго про перерви в електропостачанні. Зокрема, споживачі вказують на відсутність чи неактуальність інформації на сайтах операторів.

Перевірка обленерго в Україні лише на першому етапі (до 21 грудня) виявила 193 порушення, пов'язані з відключеннями світла.

Найбільше їх було у Києві, Київській, Волинській, Полтавській, Тернопільській та Чернігівській областях. Найчастіше зустрічалися такі порушення:

Коментарі  

+1 #1 Ірина 12.01.2023, 23:32
Доброго дня!Я мешканка с.Сороки Тернопільської області .Ніяк не можу зрозуміти дискримінацію населення через несправедливе вимкнення світла.Чому у м.Бучач Тернопільської області освітлюють вулиці (Квітнева, Хвильового,Садо ва, Крушельницької, південний масив та багато інших) , які відносяться до 1 групи вимкнення .У них світло не вимикають ніколи.Я теж мешкаю у 1 групі с.Сороки у мене тільки по 3 год вдень є світло.Там люди собі живуть звичним життям і навіть незнають , що означає економити електроенергію, щодо критичної інфраструктури то за вказаними вулицями немає.Чому одні мають мерзнути в будинках , економити як інші в той час навіть незнають , що означає побути без світла 6 і більше год ,ще й вуличне освітлення дозволяють вмикати…Прошу відповідні органи відреагувати на дану ситуацію.Пропоз иція вирішення ситауації яка склалася - вимкнення світла для всіх однаково!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ