Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський нардеп каже, що він не корупціонер і відстоюватиме свою правоту у Вищому антикорупційному суді

Четвер, 15 грудня 2022 17:00
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у недостовірному декларуванні тернопільському народному депутату від фракції «Слуги народу» Володимиру Гевку. Та він із звинуваченнями не погоджується.

 

Як вже повідомляв сайт «Тернополяни» раніше, 14 грудня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор САП та детектив НАБУ повідомили про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021)».

«Я був в шоці, звідки взялись 3,7 млн гривень доходу, які я приховав від декларування. Як виявилось, жодного відношення до такої суми я не маю, просто дехто вирішив трактувати закон, так як їм зручно для покращення показників і створення видимості боротьби з корупцією.

 Я не вказав у декларації квартиру, яку орендую у Києві для виконання депутатських повноважень і використовую, коли приїжджаю на сесії ВР. Про наявність цієї квартири суспільству і так було відомо, оскільки Верховна Рада компенсує мені вартість її оренди і опубліковує на офіційному сайті звіти про компенсацію депутатам», - пише на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" Володимир Гевко.

Та, як він каже, основне в цій історії те, як визначили суму порушення.

«Вони, не встановили скільки я сплачував за оренду і чи я міг дозволити собі утримувати цю квартиру з моїх доходів, а оцінили вартість квартири у суму 3,7 млн грн. і вирішили, що я маю відповідати за цю суму.  До цієї суми я не маю жодного відношення, такої вартості я не знав і не міг знати (більш того, навіть власник квартири не знав), і в декларації я б теж вказав, що вартість мені невідома», - говорить народний обранець.

За словами Володимира Гевка, відповідальність за орендоване майно, за яке сплачується оренда, просто прирівняли до того, що людина купила б квартиру за свої кошти і не задекларувала б її, а це, мовляв, вже абсурд.

«Якщо предметом порушення стала ОРЕНДА нерухомості, а не об’єкт нерухомості то і враховувати потрібно вартість оренди, а не цілого об’єкту. А якщо б я орендував номер в готелі, мені б що вартість готелю порахували??)

Тому, скажіть мені, яка тут корупція, які свої доходи я приховав?? Так, зробив помилку, що не вніс! Хоча ще минулого року я виправив цю помилку при першій можливості. Але шановні «антикорупціонери», ви шукайте не тих, хто пропустив слово, цифру чи зробив помилку, а тих хто дійсно приховує свої доходи і заробляє незаконним шляхом, обкрадає державу і людей!! Не варто руйнувати суть антикорупційного законодавства!», - додає народний депутат від «Слуги народу».

Володимир Гевко запевняє, що так все це не залишить і буде відстоювати свою правоту у Вищому антикорупційному суді.

Додати коментар