Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі відкрили персональну виставку про війну художника-переселенця (фото, відео)

Середа, 14 грудня 2022 20:30
У Тернопільському обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставка художника - переселенця Юрій Клапоуха під назвою "До і після".

"Війна усе міняє. В мене тепер зовсім інші погляди на життя", - зізнається пан Юрій.

Юрій Клапоух працює у техніці олійного та акрилового живопису, любить хрестоматійний, класичний, традиційний живопис і називає себе романтичним реалістом.

Український живописець народився у 1963 році. Закінчив Харківське вище військове авіаційно-інженерне училище.

Жив і працював у тому районі Харкова, який перші два тижні рашисти обстрілювали найбільше. Вони по-варварськи розграбували будинок, а ворожий снаряд знищив гараж і машину. Ті полотна, які дивом вціліли, митець привіз у Залізці (Тернопільщина), куди перебрався із сім'єю.

Найбільше художник полюбляє писати портрети і пейзажі, зображувати повсякденне сільське життя літніх людей, розкривати їх характери та почуття через цікаві деталі.

У Залізцях, що на Тернопільщині, Юрій Клапоух розпочав новий проєкт, присвячений незламності українських воїнів. Усі зображені герої мають прототипів, пан Юрій або знайомий з ними особисто, або його вразили їх долі, характери та фото, які надсилають митцеві на його прохання друзі чи навіть незнайомі люди.

Кілька років художник веде на ютуб-каналі власну мистецьку школу, проводить майстер-класи як для початківців, так і для художників з досвідом.

Виставка триватиме до кінця січня 2023 року.

 

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ