Читайте нас в соціальних мережах

Жителі Тернопільщини скидають пластик і поліетилен у річку, засмічуючи Русилівські водоспади (фото)

Понеділок, 12 грудня 2022 10:15
Мешканці Тернопільської області скидають побутове сміття у місцеву річку, яка несе його до каскаду Русилівських водоспадів. 

Про екологічну катастрофу у мережі Фейсбук написала користувачка Аліна Косовська і запропонувала організувати толоку. 

"Ось це мешканці селищ (яких я, за словами деяких, за щось маю поважати ), зробили з річкою на Тернопільщині. Ці чудові каскади водоспадів знаходяться у важкодоступному місці далеко від цивілізації. Сюди не носять сміття. Його скидають у річку в селі, і далі потік несе весь цей пластик і поліетилен на водоспади у лісі. Як наслідок - замість привабливої туристичної цікавинки маємо сміттєзвалище", - відзначила Аліна Косовська.

За словами жінки, влітку хочуть організувати масову толоку, щоб придбати водоспади.

"Влітку організуємо тут одноденну толоку з виїздом/поверненням в Івано-Франківськ. Саме влітку, бо частина пляшок плавають в воді і треба плавати за ними, а в деякі місця - спускатись на мотузках. Доєднуйтесь до волонтерського чату в Телеграм, щоб не пропустити анонс  https://t.me/+exQh2pUlmG1kY2Ey", - написала Аліна. 

 

 

 

 

До слова, Русилівські водоспади — каскад водоспадів; гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні.  Входять до складу Національного природного парку «Дністровський каньйон».

Водоспади розташовані на невеликому потоці (права притока Стрипи) на південний схід від села Русилова, що в Бучацькому районі Тернопільської області.

Загальна довжина Русилівського потоку — близько 3 км, на ньому є 15 водоспадів заввишки від 1,5 до 12 м і завширшки до 10—15 м, що утворюють великий каскад, загальною довжиною близько 1 км.

Красу водоспадів доповнюють вишнево-червоні та блакитно-зелені шари гірських порід на схилах каньйоноподібної долини потоку, порослих чагарниковою і трав'янистою рослинністю.

Подекуди нависають пористі гірські породи — вапнякові туфи.

На них можна побачити відклади листків, знайти кістки тварин, які жили тут у далекому минулому.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ