Читайте нас в соціальних мережах

На засіданні комітету ВРУ підтримали передачу Почаївської лаври Православній Церкві України

П'ятниця, 09 грудня 2022 15:53
Сьогодні, 9 грудня, на засіданні комітету гуманітарної та інформаційної політики було підтримано питання щодо передачі Почаївської Успенської та Києво-Печерської лавр Православній Церкві України. 

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат з Тернополя Андрій Богданець. 

"Сьогодні на засіданні Комітету гуманітарної та інформаційної політики членами комітету було підтримано ініційований мною проект постанови про передачу Почаївської Успенської та Києво-Печерської лавр Православній Церкві України. Щиро вдячний народним депутатам за підтримку і розуміння проблематики. В українських святинях не місце рашистській пропаганді, виправданню російської агресії та закликам до створення «русского міра». Це пряма диверсійна діяльність проти України. Наступний крок – голосування у Парламенті. Триматиму вас у курсі розвитку подій", - відзначив Андрій Богданець. 

На зображенні може бути: 5 людей та текст «oboryak oboryak ipanteleichuk KOMITeT iPhone (aлeKca... aHAp) bozhkovalexander bozhkovalexander Yevheniia Kravc... Yevhenna Iryna Shumik, M... Iryna Shumik, Ministry Oksana Education andScienc Oksana oлeKaHAp oлeKaHAp aHApй 6o6лRx aHApий6o6лRx andriybogdanec Inna Sovsun oлbra mиxaйлoBa oлbramиxaйлoBa Rost Pavlenko R Rost cTenaHeHKo pиHa cTenaHeHKo»

"Тернополяни" писали, що У Почаївській Лаврі досі моляться, розмовляють та продають книжки на російській мові (відео).

СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП), який здійснював антиукраїнську діяльність.

Додати коментар