Читайте нас в соціальних мережах

Нардепи з Тернопільщини та Хмельниччини стали ініціаторами проекту закону, який зоозахисники називають "живодерським"

Середа, 30 листопада 2022 13:25
Зоозахисники з UAnimals стверджують, що під час війни, народні депутати України розробили та хочуть внести у раду законопроєкт 8150, який на думку активістів є - живодерським. 

Як стверджують зооактивісти, під шум вибухів та прильотів деякі парламентарі хочуть протягнути у Верховну раду антигуманний законопроєкт 8150, який серед іншого пропонує: прибрати із закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» пункт про заборону масового знищення безпритульних тварин для депопуляції.

Це може призвести до масового винищення безпритульних собак і котів.

Проект може знову дозволити виробництво в Україні фуа-гра, для якого тварин піддають жахливим мукам, а також - дозволити патрання, обсмалювання, зняття шкіри, копчення, відокремлення частин у тварин тощо до припинення їхнього серцебиття.

Тобто піддавати тварин тортурам навіть в момент вбивства.

"Просимо максимально поширити цей пост і тегати відомих вам депутатів із закликом НЕ голосувати за живодерський 8150", - йдеться у дописі UAnimals.

Додамо, що в документі, серед інших,  ініціаторами даного проекту є нардеп з Тернопільщини - Іван Чайківський та його колега з Хмельницької області - Сергій Лабалюк, дружина якого є чинною головою Хмельницької обласної ради. 

До слова, Іван Чайківський - (народився 29 травня 1972 року у селі Настасів, Тернопільський район, Тернопільська область) — український підприємець, політик. Медаль «За працю і звитягу» (2008). Кавалер ордена «За заслуги» III ступеня (2012). Народний депутат України 9-го скликання. Член депутатської групи «За майбутнє».

Сергій Лабазюк (народився 4 червня 1980 року у місті Волочиськ, Хмельницька область) — український політик та підприємець. Колишній генеральний директор ТОВ «Група компаній „ВІТАГРО“», яка займається рослинництвом, садівництвом та тваринництвом. Народний депутат України 9-го, 8-го та 7-го скликань. Член фракції «За майбутнє». Член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.

На зображенні може бути: собака та текст «живодерський законопроект 8150»

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ