Читайте нас в соціальних мережах

В УПЦ не хочуть коментували історію зі знайденою антиукраїнською літературою в Почаївській духовній семінарії

Вівторок, 29 листопада 2022 15:47
Журналісти звернулись за коментарем щодо скандальної історії з пропагандисткою літературою в Почаївській духовній семінарії до секретаря Тернопільської єпархії УПЦ Стефанп Балана.

 

Та він  повідомив, що коментувати те, що співробітники СБУ та Нацполіції знайшли антиукраїнські матеріали під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії не може. Він також додав,  що в Почаївській духовній семінарії коментарів поки теж не надають.

Як вже писав раніше сайт «Тернополяни», пропагандистські матеріали, які заперечують існування України знайшли в об’єктах УПЦ МП на Тернопільщині.  Такі ж матеріали співробітники СБУ та Нацполіції знайшли і на Прикарпатті.

Всі речові докази є підставою для відкриття двох кримінальних проваджень за 161 статтею Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Наразі всі вони направлені на відповідні незалежні експертизи.

Деталі згодом.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар