Навчальні заклади з усієї Тернопільщини приготували близько сотні страв з сала, аби почастувати ними тернополян. «Сало – то є сила» з таким девізом гостей заходу пригощали яблуками фаршированими салом, картоплею обгорнутою в сало, ролами з сала та навіть салом в шоколаді з полуницею.
Свої кулінарні шедеври продемонстрували 14 навчальних закладів I-II рівня акредитації. Організатором заходу виступив Тернопільський кооперативного торгівельно-економічного коледжу.
«Ми завжди намагаємось підняти та вдосконалити українські традиції. Відтак нещодавно студенти подали ініціативу організували фестиваль вареників. Ми його провели, але на цьому не зупинитись, тому сьогодні організували фестиваль сала. Свої рецепти приготування сала представило 14 навчальних закладів Тернопільщини. Однак основна мета заходу – це збір коштів на медикаменти бійцям АТО», - розповідає директор ТКТЕК Василь Мулярчук.
Також на фестивалі сала презентували видання методиста ради директорів ВНЗ I-II рівнів акредитації Ольги Чайки – «Сало – то є сила». У книзі йдеться про корисні властивості продукту та головне вміщено більше 300 рецептів приготування сала, що зібрані з усієї України.