Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський ресторатор сфотографувався на фоні "нашумілих" старовинних дверей і дав обіцянку повернути їх

Субота, 05 листопада 2022 16:42
Публічний розголос та масштабний скандал, у який «вляпався» один з відомих тернопільських рестораторів Петро Заставний, таки дав свій ефект.

Популярний блогер вже не «посилає» людей, які масово вимагали повернути назад давні двері, які той зняв із орендованого приміщення власного закладу громадського харчування в центрі міста, а ввічливо обіцяє – старовинні двері повернуть на місце.

 «А у нас нові герої!) Дивіться які щасливі та свідомі бізнесмени! Я дуже рада що нам вдалося повпливати на цю ситуацію, хоч і ми з вами вийшли у цій історії варварами, які напали на таких класних людей, в яких насправді були найсвітліші задуми. Чекаємо встановлення дверей на місце і многая літа молодятам», - із ноткою сарказму написала у «Фейсбуці» Luska Drozzd.

Молодий бізнесмен, блогер і ресторатор, він же син колишнього мера Тернополя, Петро Заставний, вирішив викласти свою позицію щодо ситуації зі старовинними дверима по вул. Кульчицької 5 у Тернополі. У своєму Інстаграмі він опублікував чималенький допис на цю тему, мовляв, не може більше терпіти неправди та звинувачень, які на нього посипались несправедливо.

«Почнемо з того, що ці двері ніхто не знищив. Хоча ця інформація поширюється дуже активно. Але це неправда. Двері є. Вони реальні. І ось ми на фоні них.

Ці старовинні двері ми відреставрували за свій рахунок вперше ще 7 років тому, так як всім серцем хотіли продовжити їм життя. І в нас це вийшло. Цього разу в нас точно такі ж плани — зняти раму, яка струхлявіла за десятки років, відреставрувати її, поновити певні механізми у дверях, та повернути їх назад.

Зберегти ці двері — є не просто нашим бажанням, це наш обов‘язок як свідомих українців. Та й погодьтесь, вони просто неймовірно красиві!», - написав Петро у своєму блозі.

За його словами, нові двері скоро повернуться туди, де й були.

«Нові двері — тимчасові, і вони виключно для того, щоб дати можливість бізнесу відкритись і функціонувати, допоки рама та двері будуть на реставрації. І як тільки процес реставрації закінчиться, двері повернуться на своє місце. Це наша єдина офіційна позиція, а не ті, що ви могли читати десь у постах на фейсбуці. Нам важливо підтримувати українську історію, ми любимо наше рідне місто, та успішно відреставрували не один елемент під час запуску, і цей — не виключення», - заявив тернопільський ресторатор, але, при цьому закрив коментарі до публікації, ймовірно, аби не «нарватися» на нову хвилю хейту.

п.с.: ну і куди ж без фото із дружиною на фоні "нашумілих" дверей на пам'ять... для сімейного архіву)

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ