Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині директор спортшколи попався п’яним за кермом: суд визнав його винним

Вівторок, 01 листопада 2022 17:48
17 тисяч штрафу та заборона рік часу сідати за кермо автомобіля – такий вирок отримав директора спорт школи у Заліщиках Микола Богуцький після того, як його за п’яну їзду зупинили поліцейські.

 

Історія тягнеться з липня цього року, коли правоохоронці зупинили його через те, що в автомобілі не працювала фара. Під час спілкування правоохоронці запідозрили, що водій нетверезий. Огляд на стан сп'яніння у місцевій лікарні показав п'ятикратне перевищення допустимої норми алкоголю.

«Під час запису інформації лікар помилково вписав, що огляд проводили 8 червня, а не 8 липня. Цим намагалась скористатись сторона захисту. Мовляв, у зазначений в протоколі про адміністративне правопорушення день і час він не керував транспортним засобом, а тому працівники поліції не мали права перевіряти його на стан сп'яніння», – йдеться у матеріалах справи.

Суд взяв до уваги свідчення лікаря про машинальну помилку під час заповнення документів. Відтак Миколу Богуцького визнали винним у порушенні ч.1 ст. 130 КУпАП (п'яне водіння) та призначили 17 тис. грн штрафу. Крім того, йому на рік заборонили сідати за кермо.

В суді Микола Богуцький заперечував свою провину, але суд вирішив інакше. Наразі рішення ще не набрало законної сили, тож порушник ще має час оскаржити його в апеляційному суді.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ