Читайте нас в соціальних мережах

У школах Тернопільщини планують викладати християнську етику та основи сім’ї

Середа, 26 жовтня 2022 18:00
Синод Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ прийняв звернення до громад щодо викладання християнської етики та основ сім’ї у школах.

22 вересня 2022 р. Б. у Марійському духовному центрі в Зарваниці відбулася перша сесія Митрополичого Синоду Тернопільсько-Зборівської митрополії. У засіданні взяли участь усі єпископи митрополії: владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський; владика Дмитро Григорак, Єпископ Бучацький; владика Іван Кулик, Єпископ Кам’янець-Подільський; владика Теодор Мартинюк, Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. 

Рішення, прийняті на Синоді, опублікували тільки зараз. 

Зокрема, одним з них є -  звернутися до місцевих громад щодо сприяння викладанню християнської етики та основ сім’ї у школах. 

Крім того, священники проголосували за вдосконалення соціального служіння, зокрема щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам та військовим, а також за підтримку волонтерського капеланського служіння священників УГКЦ.

Також було прийнято рішення плекати волонтерський рух серед мирян та щорічно організовувати всеукраїнську прощу волонтерів до Зарваниці та інше. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+2 #2 Михайло 28.10.2022, 03:58
Священиків ще в школі не бракувало, може тоді давайте в церкві матиматику викладати
Скарга
+1 #1 Andreu 28.10.2022, 03:52
?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ