Читайте нас в соціальних мережах

З наступного понеділка в освітніх закладах Тернопільщини відновлюють освітній процес

П'ятниця, 14 жовтня 2022 17:08
З 17 жовтня ті навчальні заклади Тернопільської області, які мають відповідно облаштовані укриття можуть відновлювати офлайн навчання.

 

Про це розповіла директор департаменту освіти і науки ТОВА Ольга Хома.

«Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти з понеділка ми відновлюємо освітній процес. Місцеві органи влади самостійно приймають рішення щодо форми навчання – чи це буде очна форма, чи дистанційна, чи змішана, але, наголошу, що ті заклади, які мають погодження з ДСНС і їхні укриття відповідають вимогам чинного законодавства, можуть розпочати з 17 жовтня освітній процес офлайн-форми", - каже очільниця  департаменту освіти і науки ТОВА.

Це, за словами Ольги Хоми, потрібно насамперед для того, аби наші діти надалі соціалізовувалися, спілкувалися між собою та отримували знання в закладах освіти.

Тим часом в МОН повідомляють, що наступного тижня формат освітнього процесу буде визначати самостійно місцева влада та директори шкіл, враховуючи безпекову ситуацію в конкретному регіоні.

«Наступний тиждень ми запропонували приймати рішення щодо форми освітнього процесу органам влади та директорам шкіл самостійно, враховуючи безпекову ситуацію в тому чи іншому регіоні. Тобто, другий тиждень форма освітнього процесу буде впроваджена за рішенням військових адміністрацій за рекомендацією педагогічних колективів і директорів шкіл», – розповів на брифінгу повідомив перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Щодо канікул, то в кожній школі вони відбудуться індивідуально, згідно з графіком навчального процесу. У деяких регіонах, через безпекову ситуацію, місцева влада ухвалила рішення про дострокові канікули.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ