Читайте нас в соціальних мережах

Пам’ятну дошку першому Патріарху Київському і всієї України Мстиславу відкрили на Кременеччині (фото)

П'ятниця, 07 жовтня 2022 09:00
Вчора, 6 жовтня, у селі Білокриниця, Кременецького району, що на Тернопільщині відкрили та освятили пам’ятну дошку першому Патріарху Київському і всієї України Мстиславу. 

Під благословінням Преосвященного владики Нестора , архієпископа Тернопільського та Кременецького, священиків Лановецького благочиння ПЦУ, та численної громадськості краю був відслужений молебень за Україну , та її героїчних воїнів - захисників.

А опісля - відкриття та освячення пам’ятної дошки першому нашому Патріарху Київському і всієї України сл.п. Мстиславу (в миру Степану Скрипнику), який в далеких 1926-30рр трудився урядовцем в місцевій гміні, йдеться на сайті єпархії. 

До слова, Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Мстислав (у миру Степан Іванович Скрипник народився 10 квітня 1898, Полтава — помер 11 червня 1993, Ґрімсбі, Канада) — український державний, політичний, громадський і церковний діяч, Патріарх Київський і всієї України, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, Першоієрарх УАПЦ в США та Діаспорі, хорунжий Армії УНР.

Племінник (син сестри) Симона Петлюри, Головного отамана військ та Голови Директорії Української Народної Республіки. 

 

 

 

 







ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ