Читайте нас в соціальних мережах

«Дерево вдячних сердець» з’явиться у Чорткові (ФОТО)

Субота, 01 жовтня 2022 11:05
У місті Чортків на Тернопільщині встановлять символічне «Дерево подяки».

Такий намір виявили митці з Київщини, які тікаючи від війни, знайшли прихисток у Чорткові.

Подружжя митців із Київської області – Яків та Ольга Біленки хочуть від імені вимушених переселенців віддячити всім, хто не залишився осторонь чужої біди та встановити у Чорткові «Дерево подяки», повідомили у міськраді.

До виготовлення знаку долучаються також чортків'яни Остап Барановський та Олеся Хмелик.

«Однієї ранньої весни тисячі наших братів та сестер відлетіли-зірвалися у невідомому напрямку. Не за покликом серця, а ховаючи свої сім'ї від ординської навали... Залишаючи свої так старанно і з любов'ю звиті гнізда-домівки у страху, відчаю, болю і смутку. Без жодних планів на майбутній день. Лише з однією метою – вижити. І це були довгі моторошні дороги в невідоме, але не в пустоту, а в теплі дбайливі руки та серця наших таких же братів і сестер на Заході, які підхопили, обігріли, нагодували, прихистили, - поділилися митці. – Вже перебуваючи далеко від дому у нас народилась думка про подяку тим, хто не залишився байдужим осторонь від чужого болю. І саме в Чорткові бажання віддячити за турботу набуло форми «Дерева подяки» або «Дерева вдячних сердець», – розповідають митці.

Як виглядатиме «Дерево подяки» - у світлинах під постом.

Наразі вирішується місце, де його можна встановити. Серед імовірних варіантів – парк імені Івана Франка або на території зеленої зони неподалік відділення «Укрпошти».

 

derevo_podiaky1.jpg

derevo_podiaky12.jpg

derevo_podiaky4.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ