Читайте нас в соціальних мережах

Були найкращими друзями: на війні загинули молоді хлопці з Чортківщини (фото)

П'ятниця, 16 вересня 2022 11:55
Кирилюк Назар та Микуляк Віталій Кирилюк Назар та Микуляк Віталій
Чортківщину сколихнула трагічна звістка про втрату трьох воїнів.

На фронті загинули 27-річний Кирилюк Назар та його 26-річний товариш Микуляк Віталій із села Біла.

"Хоч і жили на різних вулицях, були найкращими друзями із раннього дитинства. Все і завжди робили разом. Двоє молодих, ще не одружених хлопців, вирішили стати на захист країни. Служили у 24-ій окремій механізованій бригаді імені короля Данила. На жаль, разом і загинули…", розповіли на Фейсбук-сторінці Чортківської міськради.

Життя воїнів обірвалося ввечері 12 вересня, під час авіаційного удару в одному із населених пунктів Миколаївщини. Вони отримали смертельні поранення.

Назар був водієм взводу протитанкових керованих ракет, Віталій – розвідником.

Попередньо тіла двох Героїв зустрічатимуть у суботу в обід. Точний час мають повідомити згодом. Прощатимуться з захисниками у Соборі верховних апостолів Петра і Павла у Чорткові, потім – у їхньому рідному с. Біла. Похорон запланований на неділю, 18 вересня.

За декілька хвилин у міськраді повідомили про ще одну втрату – в боях на Донеччині загинув 34-річний житель Чорткова Холодюк Роман. Він був водієм аеромобільного батальйону військової частини А2120.

Життя чортків'янина обірвалося 14 вересня, під час виконання бойового завдання біля селища Соснове в Краматорському районі. Захисник отримав вогнепальне осколкове поранення, несумісне з життям.

"З перших днів війни не зміг залишатись осторонь, ставши добровольцем. Спершу служив у Чорткові, а потім, відчуваючи свою необхідність на фронті, поїхав на передову.

У Героя залишились мама і тато, сестра, дружина та двоє дітей. Батько Романа – Дмитро теж воює на сході України", – зазначили у мерії.

На фото – Роман Холодюк 

306985255_3232266210367080_3939787819369508217_n.jpg


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ