Читайте нас в соціальних мережах

У Кременчуці вулицю перейменували на честь Олександра Корпана, військового льотчика, якого поховали у Підгайцях

Субота, 17 вересня 2022 19:00
У Кременчуці на Полтавщині вулицю Гастелло перейменували на честь Олександра Корпана.

Олександр Корпан був одним із кращих офіцерів свого підрозділу, цінував бойове побратимство. В

ін народився у Севастополі.

Захоплювався музикою, але пішов батьківською стежиною — обрав фах військового.

Закінчив військово-морський ліцей Севастополя та Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Служив у 299-й бригаді тактичної авіації імені генерала Василя Нікіфорова в Миколаєві.

Виконував військові завдання на Донбасі. Мав відзнаки від командування. 2021-го визнаний найкращим льотчиком ударної авіації в Україні.

2 березня 2022 року під час повернення з бойового вильоту літак Олександра був підбитий і загорівся. Капітан Корпан відвів охоплений полум’ям борт від аеродрому й ціною власного життя врятував побратимів та багатьох мешканців міста Старокостянтинова на Хмельниччині. Герой України посмертно.

Поховали Олександра Корпана у місті Підгайці на Тернопільщині, звідки його родина.

«Люди тут не знали його особисто, але ми прийшли подякувати за те, що захищав наші домівки. Тепер він боронитиме нас із неба», — розповіла місцева жителька, яка прийшла на похорон.

До слова, Олександр Богданович Корпан (8 вересня 1994, м. Севастополь (за іншими даними — смт. Кача), Україна — 2 березня 2022, м. Старокостянтинів, Україна) — український військовий льотчик (капітан), командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 299 БрТА ПС ЗС України, учасник російсько-української війни, найкращий льотчик ударної авіації за підсумками 2021 року. Герой України (2022).

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ