Читайте нас в соціальних мережах

Микола Люшняк: «Законопроєкт 7322 дозволить захистити добровольців, які в найважчі для країни часи пішли її боронити»

Понеділок, 12 вересня 2022 15:01
Під час пленарного засідання у середу, 7-го вересня, Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт № 7322.

За прийняття проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання учасниками бойових дій осіб, які брали безпосередню участь в здійсненні заходів необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та інших питань» проголосувала й депутатська група «Довіра», до якої входить народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.

Народний обранець зазначив, що ухвалення документа є надзвичайно важливим.

– Законопроєктом пропонується визнати учасниками бойових дій людей, які стояли на захисті нашої держави, але при тому не вступили до ЗСУ, МВС, Нацполіції, Нацгвардії, СБУ чи інших військових формувань, – говорить Микола Люшняк.

Проєкт Закону дозволить на законодавчому рівні захистити українських добровольців.

– Розуміємо, що ухвалення цього законопроєкту є надзвичайно важливим, адже дозволить захистити тих, хто в найважчий для країни час без роздумів пішов боронити її. Українські добровольці мають отримати належний їм статус учасника бойових дій та знати, що держава підтримує своїх воїнів і це затверджено на законодавчому рівні, – говорить Микола Люшняк.

Проте, народний депутат додає, що документ потребує доопрацювання.

– Вважаємо, що деякі норми проєкту Закону до другого читання потрібно доопрацювати. Тож ми з колегами з депутатської групи «Довіра» обов'язково долучимося до роботи над законопроєктом. Разом зробимо все, аби Захисники України отримали належну підтримку з боку держави, – підсумовує Микола Люшняк.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ