Читайте нас в соціальних мережах

Три спиртзаводи Тернопільщини продадуть на аукціоні у вересні

Вівторок, 06 вересня 2022 13:43
Наприкінці вересня на аукціон виставлять три спиртзаводи Тернопільщини.

Про це повідомили на брифінгу голова Тернопільської ОВА Володимир Труш та в.о голови Фонду державного майна Olha Batova

Участь в торгах візьмуть перші об’єкти приватизації, серед яких Марилівський, Борщівський та Кобиловолоцький спиртзаводи у Тернопільській області.

«Завдання таких аукціонів - залучити інвестиції до тих підприємств, які неефективні або непрацюючі. Роками люди спостерігають, як вони руйнуються й не приносять користі абсолютно нікому. В результаті продажу таких об’єктів, бізнес генеруватиме державі постійний дохід та зробить нашу економіку сильнішою», - сказала Ольга Батова.

Також голова Тернопільської ОВА зазначив, що спиртові заводи знаходяться на стадії руйнувань, тож чим швидше їх вдасться приватизувати, тим швидше з’являться нові робочі місця й наповнюватиметься бюджет області :

«Ми плануємо виставити й інші великі нефункціонуючі підприємства. На території нашої області розміщено 14 спиртових заводів, які або не працюють, або ж працюють частково. Сьогодні держава витрачає великі кошти на їх утримання й охорону, тож рентабельніше буде їх реорганізувати шляхом приватизації».

1️9 вересня пройде аукціон з продажу Кобиловолоцького МПД ДП «Укрспирт» за стартовою ціною 25 млн. гривень.

2️0 вересня відбудуться торги з продажу Марилівське МПД ДП «Укрспирт» за стартовою ціною 54 млн. гривень.

2️1 вересня відбудуться торги з продажу Борщівське МПД ДП «Укрспирт» за стартовою ціною 27,5 млн. гривень.

Приватизація відбуватиметься за спрощеною процедурою. Приватні підприємці зможуть викупити цілісні майнові комплекси, в тому числі ті, які є під арештом. В такому випадку покупець також зобов‘язаний погасити раніше накопичені борги.

Зростатимуть і гарантійні внески, а оплата за актив відбуватиметься до укладання договору купівлі-продажу. Процес приватизації від оголошення аукціону до підписання договору займатиме близько двох місяців.

Якщо на аукціоні зареєстрований лише один учасник, він зможе викупити об’єкт за тією ціною, яку він запропонував, але не нижчою за стартову. Якщо ж з першого разу покупців не буде, то дозволять проводити повторні аукціони. Також буде допускатися покрокове зниження стартової ціни, але не більше, ніж на 50%.

Усі дозволи та ліцензії підприємства зберігатимуться для нових власників єдиних майнових комплексів.

«Тернополяни» писали раніше: На аукціоні продадуть Марилівський і Кобиловолоцький спиртзаводи на Тернопільщині.

Голова Фонду держмайна перебуває на Тернопільщині - огляне спиртзаводи, які продадуть на аукціоні.

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ