Читайте нас в соціальних мережах

Активісти закликають владу Тернополя до діалогу щодо ситуації із безпритульними котами у місті

Понеділок, 05 вересня 2022 18:00
Тернопільські активісти вкотре звертаються до влади міста щодо діалогу на рахунок безпритульних тварин. 

Черговим приводом для звернення став нещодавний випадок. 

"Безпритульна киця, котра після закриття підвальних віконець головою ОСББ 15 квітня 1, просидівши день під дощем, народжувала кошенят просто у траві, після чого частина кошенят загинули, а сама кішка отримала запалення. Оце і є гуманність і європейські цінності, за які в тому числі боряться наші захисники і захисниці? Вкотре закликаємо владу Тернополя до діалогу щодо ситуації із безпритульними котами у місті!", - відзначила Людмила Чеховська. 

За словами активістів, бездіяльність органів місцевого самоврядування заохочує голів ОСББ до жорстоких та протиправних дій по відношенню до тварин, а також перекидає свої обов’язки на плечі волонтерів, котрі не можуть ні фізично, ні морально, ні матеріально з цим впоратись. 

"Ми плануємо ініціювати круглий стіл, щоб розробити та затвердити місцеву програму регулювання чисельності безпритульних тварин у Тернопілі. Запровадити систему взаємодії влади з волонтерами і зоозахисними організаціями міста. Зобов’язати комунальні господарства і ОСББ не шкодити котам та надати їм доступ до підвальних приміщень, як це зроблено у сусідньому Львові. У випадках отримання звернень громадян щодо обставин, які створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей через безпритульних котів, залучати до вирішення питання зоозахисні громадські об'єднання та опікунів вуличних котів", - написала активістка. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Олена 08.09.2022, 14:55
Пані Ірина, киця зараз в безпеці і навіть прийняла чужих котят, яких викинули з пуповиною «добрі люди»
Скарга
0 #2 Юрій 08.09.2022, 13:37
Котів дійсно розвелось багато. В мене під під'їздом вже 10 мабуть . і буде ще більше.....
Вони плодяться як кролики в Австралії.
Скарга
0 #1 Ірина 07.09.2022, 22:39
Яка ж жорстока і байдужа ця активістка, яка цілий день спостерігала як киця сидить під дощем, народжує у траві. І при цьому не забрала її бодай під дашок підвалу, не поклала їй коробку. Пані Чеховська просто дивилася, щоб потім звинуватити голову ОСББ у тому, що виконує вимоги теплозбереження будинку. Та й чи була взагалі така історія? Борці за припинення роду котячих такі історії фантазують, що лише не вигадують, щоб змусити не лише взяти тваринку з вулиці, а лише за обов'язкової умови її стерелізації, неначе та тварина їх власність і вони мають право нею розпоряджатися. Може досить цих маніпуляцій громадою заради фінансування їх стерелізаційног о бізнесу?! .
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ