Читайте нас в соціальних мережах

Вже втретє на аукціон виставлять Борщівський спиртзавод, якому 115 років

П'ятниця, 02 вересня 2022 15:16
Щонайменше 27, 56 мільйона гривень має намір отримати Фонд держмайна (ФДМ) України від продажу «з молотка» Борщівського місця здійснення діяльності та зберігання спирту (Борщів Тернопільської області), що входить до ДП “Укрспирт”.

 

Повторний аукціон відбудеться 21 вересня цього року. Раніше ФДМ призначав аукціони з продажу Борщівського спиртзаводу на 27 січня 2022 року та 12 жовтня 2021 року, але вони так і не відбулися, тому це буде вже третя спроба.

Згідно документації, Борщівський спиртзавод розташований на двох земельних ділянках у місті Борщів загальною площею 7,4 га. Його актив складається з 812 найменувань будівель, 32 споруд, 770 одиниць обладнання та 10 транспортних засобів, серед яких виробничий корпус, бардосховище, котельня, спиртосховище, бродильний та вуглекислотний цех, свинарник, теплиці, ангари, гаражі та інше. Об’єкт оснащений основним технологічним обладнанням та необхідними комунікаціями.

“Відносно невеликий завод, але має хороше розташування у безпечній Тернопільській області. Підприємство заснували у 1907 році, у 2016 тут була проведена модернізація. Має робоче обладнання – трубопроводи, насоси, засоби автоматизації тощо”, – прокоментувала в.о. голови ФДМУ Ольга Батова.

Покупець об’єкта зобов’язаний протягом п’яти робочих днів з моменту отримання права власності на актив перерахувати на рахунок ДП “Укрспирт” 27,56 млн грн. для погашення боргів підприємства із заробітної плати перед його співробітниками, держбюджетом, а також для сплати простроченої кредиторської заборгованості.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ