Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині значно поменшало "своїх" школярів, але додалося чимало переселенців

Вівторок, 30 серпня 2022 15:20
На Тернопільщині вже у четвер розпочнеться новий навчальний рік, повен нових викликів перед системою освіти, адже вперше з часів незалежності нам доведеться почати його в умовах війни.

 

За словами начальниці Тернопільського обласного управління освіти Ольги Хоми, в області 740 освітніх закладів мають облаштовані укриття, які відповідають усім вимогам, але щодня їх стає все більше, адже робота над вирішенням цього проблемного питання триває.

«У 2022/2023 навчальному році навчання проходитиме як в очній формі, так і в дистанційній. Крім того, буде і змішане навчання, коли школи працюватимуть по змінах, або частина уроків буде у дистанційному режимі, а інша — онлайн», — каже Ольга Хома.

Вона також підкреслила, що число учнів, які цьогоріч розпочнуть навчання на Тернопільщині значно зменшилася у порівнянні з минулим роком. В тому числі це пов’язано і з тим, що частина дітей досі перебуває закордоном.

«Тому, щоб зберегти наших учнів, щоб їх навчати української історії та мови ми маємо зробити все, аби зберегти і дистанційну форму навчання, а не лише очну і змішану. І, в першу чергу, для того, аби школярі закордоном мали змогу доєднатися до навчання в українській школі», — наголошує очільниця обласного управління освіти.

До слова, на території Тернопільщини цьогоріч виявили бажання здобувати освіту 1543 учні з числа ВПО. З них —126 першокласників. При цьому, кількість заяв, які подаються, щодня збільшується. Дані статистики є попередніми, адже лише на 5 вересня можна буде говорити про повну картину того, скільки дітей остаточно навчатимуться в школах області.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ