Читайте нас в соціальних мережах

Благодійний музичний фестиваль «Файне місто» сьогодні стартує у Польщі

П'ятниця, 26 серпня 2022 13:29
У Польщі в Жешуві відбудеться популярний музичний фестиваль Faine Misto, який щороку традиційно лунав у Тернополі.

Сьогодні, 26 серпня, музичний фестиваль Rockowa Noc з 17-ти річною історією, який щороку проходить у Жешуві, стане майданчиком для проведення триденного благодійного фестивалю Faine Misto: Rzeszow, city-saviour, повідомляють організатори Rockowa Noc X Faine Misto 2022.

На сцені Faine Misto виступлять українські рок- та метал-музиканти, а хедлайнером вечора стане фінський гурт Korpiklaani. 

«Незабаром тут співатимуть з вдячністю полякам за підтримку та допомогу Україні, збиратимуть кошти для ЗСУ, не даватимуть світу забути, що у нас війна. Це невеличкий крок до великої перемоги!», - поділився співзасновник фестивалю, громадський діяч Максим Черкашин.

Нагадаємо, практично з початку повномасштабної війни команда фестивалю Faine Misto займається збором коштів та допомогою захисникам України на фронті. За чотири місяці співпраці, закупили і передали гуманітарну допомогу на понад 35 млн. грн.

Оскільки з кожним днем потреби захисників України зростають, а фінансових надходжень стає все менше. Оргкомітет фестивалю прийняв рішення провести благодійний open air фестиваль Faine Misto, який допоможе закумулювати додаткові кошти для забезпечення потреб військових, фінансової допомоги родинам загиблих та реабілітації полонених та поранених.

«В сьогоднішніх умовах військового стану фестиваль Faine Misto провести на території України є неможливо, тому ми вирішили що буде справедливим, якщо наш благодійний захід ми проведемо у місті Жешув, Польща. Місті, яке від початку війни прийняло найбільшу кількість українців, які шукали прихисток від війни. Зокрема 22 травня, указом президента України Володимира Зеленського, місту Жешув, присвоєно титул Місто- Рятівник, в знак подяки мешканцям міста. Наша благодійна подія є також подякую місту-рятівнику, та знаком дружби українського та польського народу!», - пояснили організатори.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ