Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині приватизують 28 великих об'єктів, в тому числі усі спиртові заводи

Середа, 17 серпня 2022 18:34
Сьогодні, 17 серпня, відбувся брифінг за підсумками ради оборони Тернопільщини. 

Головні тези озвучив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. 

"На початку тижня нашу область відвідав Андрій Вітренко, перший заступник Міністра освіти України, і ми перевіряли укриття навчальних закладів області, - відзначив Володимир Труш. - Безпека всіх дітей має бути у пріоритеті. До 1 вересня ми будемо готові всі. Офлайн навчання є обов'язкова, батьки самі вибирають чи вчитися офлайн, чи онлайн, чи на змішаній формі навчання". 

Також голова ОВА відзначив, що з вересня стартує велика приватизація, це 28 об'єктів, в першу чергу це будуть спиртові заводи. 

Йшлося також про те, щоб мінімізувати використання газу під час опалювального періоду. 

"В кого є можливість використовувати альтернативні види палива, то ставте, ми будемо з газом, але навіть Європа заявила про економію використання "голубого" палива, - наголосив Володимир Труш. - Цей опалювальнйи сезон буде важким, але ми його пройдемо. З Донецька можливо до нас будуть приїжджати переселенці, ми готові прийняти ще 6 тисяч осіб, адже там найімовірніше не буде опалення". 

З приємних новин, голова ОВА відзначив, що ВУЗи в області будуть працювати. 

"З 15 серпня деякі заклади уже розпочали навчання в області, - розповів голова ОВА. - У гуртожитках зараз немає стільки студентів, іноземці будуть вчитися дистанційно, тому ми поселимо там переселенців". 

Наприкінці брифінгу голова ОВА наголосив, що збір врожаю триває, будемо з хлібом і наголосив, що при повітряній тривозі варто спускатися в укриття. 

"Йде 24 серпня - День Незалежності України - ворог лютує, тому обов'язково спускайтеся в укриття", - підсумував Володимир Труш. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ