Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині громада відмовляється перейменовувати вулицю російського письменника

П'ятниця, 12 серпня 2022 11:30
Не всіх на Тернопіллі стосується декомунізація і дерусифікація. «Відмазку» для себе придумала одна з громад області, де вперто не хочуть прощатися з вулицею, що носить ім’я Антона Чехова.

Так, співзасновник проекту "Декомунізація. Україна" Вадим Поздняков звернувся до Калагарівського старостинського округу Гримайлівської селищної ради з проханням перейменувати вулицю Чехова, на що отримав просто «геніальну» відповідь.

«Історична назва вулиці с. Калагарівка Чортківського району Тернопільської області походить від того, що на річці Збруч чоловік по національності — чех побудував млин і з цього пішла назва вулиці. Ніякого відношення до Антона Чехова назва вулиці не має», - йдеться у відписці старости.

Це викликало бурю емоцій в активіста та коментаторів, які дивуються, на що тільки не йде місцева влада, аби «не робити зайвих рухів», навіть якщо це стосується принципових питань, що як ніколи, на часі.

"Фестиваль тупих відписок триває. У Тернопільській області запевняють, що вулиця Чехова не на честь Антона, а на честь якогось чеха. Напевно тоді усі вулиці Лєніна була на честь продавчині тьоті Лєни. Вулиця більшовицька, бо у людей тут картопля була більша, ніж у сусідньому селі тощо", - поіронізував Вадим Поздняков.

298834235_10221815170340727_5394889913521529237_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар