Читайте нас в соціальних мережах

Достроково звільнили директора одного з найбільших медзакладів Тернопільщини

П'ятниця, 12 серпня 2022 10:23
Вчора депутати Кременецької районної ради достроково звільнили очільника КНП “Кременецька опорна лікарня”. Цьому передували аудит, конфлікти, зустрічі міського голови з представниками колективу лікарні та численні звернення і суперечки.

 

У підсумку — кременецькі депутати практично одноголосно прийняли рішення про звільнення чільного директора. Сам же Павло Кисіль на сесію не з’явився під приводом того, що захворів і від вчорашнього дня перебуває на лікарняному. Позаяк, 32 із 33 присутніх обранців, підтримали дострокове розірвання контракту із директором лікарні.

Та, найімовірніше, крапку в цій історії ставити ще зарано. Попереду, цілком можливо, буде ще судова тяганина, у якій керівник лікарні доводитиме, що відповідає своїй посаді і звільнили його, начебто, безпідставно.

Про проблеми у медзакладі відомо вже давно, хоча Павло Кисіль їх заперечує. Як зазначають депутати, які раніше ініціювали проведення аудиту в лікарні, медзаклад уже зазнає негативних змін через недотримання умов Контракту директором лікарні. Так, в лікарні мають забрати два відділення — кардіології та неврології, що може за собою потягнути втрату статусу опорної лікарні. А все, кажуть фахівці, через некваліфіковане керівництво. Свої підсумки має і комісія міської ради, яка проводила службове розслідування щодо визначення винних посадових осіб КНП «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради у невиконанні або неналежному виконанні ними службових обов’язків, пише «Терміново».

“З огляду на зазначене, міська рада визнає дії керівника комунального підприємства такими, що систематично порушують умови Контракту. Більше того, міська рада робить висновок про неможливість подальшої роботи директора КНП «Кременецька опорна лікарня», оскільки це може призвести до неналежного виконання статутних завдань підприємством, його неефективної діяльності, неналежного надання медичного обслуговування”, – йдеться у висновку.

Більшість колективу медзакладу підтримують рішення депутатів та сподіваються, що наступний керівник продемонструє відмінну менеджерську роботу та організує роботу лікарні на найвищому рівні. А пики залишається чекати — кого призначать на цю посаду поки невідомо.

298088279_1241930746621182_7943060439264932712_n-scaled.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ