Читайте нас в соціальних мережах

Майже 300 тисяч гривень компенсацій відсудила жителька Тернопільщини через підтоплення будинку

Четвер, 11 серпня 2022 19:00
Жителька Тернопілля відсудила в гідроелектростанції 293 тисяч гривень компенсації в гідроелектростанції за підтоплений будинок.

У вересні 2020 рівень води на Горішньоіваничівському водосховищі суттєво піднявся, відтак будинок і присадибну територію суттєво підтопило. Внаслідок цього в будинку був зіпсований ремонт, повідомляє zaxid.net

Як йдеться у рішенні Тернопільського міськрайонного суду, у позові жінка вимагала стягнути з компанії «Західгідроенерго» 293,5 тис. грн матеріальної шкоди та 20 тис. грн моральної шкоди.

Зазначимо, що підтоплення сталось у вересні 2020 року. Тоді рівень води в Горішньоіваничівському водосховищі піднявся на 70 см. Постраждала жінка, в якої підтопило будинок, звернулась до сільради з проханням вирішити цю ситуацію. Комісія обстежила греблю та дійшла до висновку, що рівень води піднявся через сильні дощі. Підприємству рекомендували встановити підйомний механізм одного із затворів на водоскидній споруді Горішньоівачівського водосховища та загалом привести греблю у відповідність до паспорту водного об'єкту.

«Підвищенню рівня води також сприяють пливуни, які утворюються на водному плесі водосховища і є причиною руйнації греблі і водоскидної споруди», – зазначали тоді у регіональному офісі водних ресурсів.

Внаслідок підтоплення суттєво постраждав ремонт: на стінах будинку частково відшарувалась штукатурка. Тож жінка вирішила домогтись компенсації збитків через суд. Відомо, що представники компанії на засідання не прийшли. Суддя Володимир Ромазан задовольнив позов. Відтак з ТОВ «Західгідроенерго» повинні стягнути 293,5 тис. грн матеріального відшкодування та 5 тис. грн моральної компенсації.

Рішення поки не набрало законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.

Згідно з даними на YouControl, підприємство зареєстроване в 2012 році, його основним видом діяльності є виробництво електроенергії. Керівницею фірми є Ірина Куховаренко.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ