Читайте нас в соціальних мережах

Мер Тернополя розповів, кого з школярів не допустять до навчання з вересня

Вівторок, 02 серпня 2022 17:46
Не всі учні з 1 вересня підуть до школи. Про це в ефірі програми «На контролі», що виходить на телеканалі «TV-4», сказав очільник Тернополя Сергій Надал.

 

І мова зараз не про тих, чиї батьки оберуть дистанційну форму навчання. Адже перед початком нового навчального року діти повинні бути обстежені та мати усі щеплення.

«Діти перед початком навчального року обов’язково мають пройти профілактичний медичний огляд. Педіатр або сімейний лікар видає необхідну довідку спеціальної форми, де додатково вкаже і групу для занять фізкультурою. Обов’язково потрібно оновити карту профілактичних щеплень, тож, якщо не зробили – ще є час зробити», — зазначив Сергій Віталійович.

За словами мера, не потрібно чекати кінця серпня, аби потім не скаржитись на величезні черги, як це часто буває. Профілактичні медичні огляди учнів входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними. На рівні держави є відповідна норма, за якою діти без необхідних щеплень не можуть бути допущені до навчання в класах, оскільки вони можуть становити небезпеку для оточуючих. Тому – або щеплення, або довідку від лікаря про протипоказання.

Міський очільник Тернополя також додав, що цього року у школи Тернополя підуть 2674 першокласники. Ще 582 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб будуть навчаться у школах Тернополя і вже подали для цього відповідні документи.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ