Читайте нас в соціальних мережах

«Не заробляйте такими методами»: у Бучачі, попри війну, в День міста планують масове скупчення дітей (відео)

Середа, 27 липня 2022 16:35
У Бучачі, незважаючи на воєнний стан, розпочали підготовку до святкування Дня міста. Мер уже завіз пересувні атракціони.

Такі розваги зберуть у центрі міста дуже багато дітей, що вкрай небезпечно у час війни.

Про це розповів бучацький активіст Роман Довбенко. У своєму відеозверненні він закликав мера Віталія Фреяка одуматися та не наражати дітей на небезпеку.  

– Бачу, до війни ми вже звикли, все у нас добре. Дякувати Богу, в місто не «прилітає», то ми вже вирішили святкувати День міста. Минулої ночі вже заїхали мобільні атракціони, розкладаються і ми готуємося до свята. Так вирішив наш мер пан Фреяк. Не хочу його ображати, але знаю про минулі роки, як домовлялися і яка частина коштів потрапляла у бюджет від тих атракціонів, а яка йшла у його кишеню,  розповів Роман Довбенко.

Він звернувся до мера Бучача й закликав не «наповнювати бюджет» такими ризикованими методами.

–  Ваші апетити не були розумними ніколи, але цього разу вони перейшли усі межі. Мотивуючи тим, що потрібно «поповнювати бюджет», ви дозволили у місті продавати алкоголь від ранку до пізнього вечора. Це найширші часові рамки у порівнянні з іншими районами нашої області. Але як ризикувати нашими дітьми, мотивуючи це надходженням коштів у бюджет? Та скільки ви з тих атракціонів заробите? В кишеню я знаю скільки. А в бюджет? У нас війна. Як можна дозволити масове скупчення дітей? – обурився Роман Довбенко.

Активіст додав, що деякі батьки, можливо, й не дозволять своїм дітям відвадити атракціони, однак буде складно пояснити їм, чому не можна туди йти.

 Уявіть, що батько везе дитину повз ці атракціони. Спробуйте пояснити дитині, що в нас війна і може прилетіти ракета. Коли вона дивиться у вікно і каже: «тату, я хочу». Навіщо ви створюєте цей дискомфорт? – наголосив Довбенко.

У коментарях під дописом активіст закликав бучаччан проголосувати, чи підтримують вони святкування. Більшість висловилася проти.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #2 Петро 29.07.2022, 15:47
Фреяк русофобський. Гнати його на передову
Скарга
+4 #1 Христина В. 27.07.2022, 19:57
Стараюся ніколи не критикувати владу але цей Фреяк уже геть йобнувся.
Скарга

Додати коментар