Читайте нас в соціальних мережах

Під час тривоги у Тернополі працюватимуть ресторани та магазини, які мають укриття

Вівторок, 26 липня 2022 18:16
Міський голова Тернополя Сегій Надал розповів про облаштування нових укриттів та графік їх роботи. 

"Максимально працюємо над тим, щоб збільшити кількість укриттів по нашому місту, - відзначив Сергій Надал. - Стоїть завдання першочергово - збільшити кількість укриттяів та підготувати належним чином місця для укриттів у житловому фонді. Є відповідне доручення керівникам ЖЕКів та ОСББ про роботи, які потрібно зробити. Я особисто щодня виїжджаю та перевіряю ці підвальні приміщення наскільки вони готові. Завдання керівників ЖЕКів та ОСББ - очистити підвальні приміщення повністю, зробити маркування - укриття, забезпечити відповідальну особу, яка завжди матиме ключ від підвального приміщення. Також ще раз прошу всіх мешканців ставитися з розумінням". 

Сьогодні на раді оборони прийняли рішення про збільшення місць, які будуть слугувати укриттями для тернополян протягом дня з 10.00 ранку до 22.00 вечора. 

"Визначено цілий ряд суб'єктів господарювання - це переважно заклади громадського харчування і магазини, чиї приміщення є безпечними для перебування там під час сигналу "Повітряна тривога". Відповідно по них прийнято рішення ради оборони, щоб не закриватися під час повітряної тривоги, продовжувати працювати, більше того мешканці міста, які знаходяться поряд будуть мати можливість зайти туди та сховатися у цьому укритті. Всі вони матимуть маркування - слово "укриття", починаючи з завтрашнього дня ми поновимо електронну мапу укриттів, яка є у нашому місті, - наголосив Сергій Надал. - До існуючих сьогодні укриттів, окремо промаркуємо укриття, які є не для всіх - це медичні заклади і садочки. В центрі вже запрацювали нові укриття в приміщенні драматичного театру, в приміщенні центрального універмагу і завтра ще додатково буде 30 укриттів промарковано, які з'явилися". 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ