Читайте нас в соціальних мережах

"Ми живемо у світі, де займаються сексом без любові, а потім роблять дітей без сексу", - священник з Тернополя Роман Демуш

Понеділок, 25 липня 2022 18:30
Греко-католицький священник з Тернополя Роман Демуш в ефірі Ютуб-каналу ФОП 3-ї групи PDCST 20 Петра Заставного розповів про особливості церковного розлучення, зарплату отця, ставлення церкви до сексу втрьох та штучного запліднення. 

"Ми священники також живемо з милостині, тому що завданням пврафіян є також утримувати своїх священників, - відзначив Роман Демуш. - Ми живемо з милостині, з того, що, як готові, і обов'язком парафіян є утримувати свого священника, щоб мав гідну заробіню плату, щоб міг якісно виконувати свої священничі обов'язки, зрештою є зобов'язання до своєї сім'ї, і до інших моментів. Але ту є з іншої сторони  безумовно ця подяка парафіян є подяка ревного служіння їхнього душпастиря. В нашому церковному світі є така річ, як Боже провидіння, треба вміти довіритися Божому проведінню. Навіть, якщо це за людськими мірками, насправедливо, замало, нечесно, Боже провидіння все це надолужить, це те, що дарує тобі радість, я про матеріальне, земське, а в майбутньому і Царство Небесне". 

Секс втрьох по згоді, церва також каже, що це гріх. 

"Так це гріх, тому що порушує єдність чоловіка і жінки. Тому, що має бути один чоловік і одна жінка. Обіцяють один одному вірність. Знову ж таки, що таке гріх, це , - свідомий, добровільний переступ Божої волі, - наголосив священник. - Для віруючої людини це є гріхом. Подружня вірність це є і вірність у статевому житті. Коли вони займалися сексом втрьох, вони ж не питалися церковної точки зору, бо церква ще б тоді їм сказала, що це не "ОК".

За словами греко-католицького священника у них немає такого поняття, як церковне розлучення, натомість є "Церковний трибунал", який визнає шлюб недійсним по тих, чи інших причинах. 

"Немає в греко-католицькій церкві такого поняття, які "церковне розлучення", - сказав Роман Демуш. - Є церковний трибунал, який розглядає справу недійсності церковного подружжя. І для того, щоб це сталося, церковний суд, церковний трибунал має з'ясувати, чи кандидати, котрі приймали таїнство, були спроможні його прийняти. Тобто, наприклад, чи це були хрещені люди, бо таїнство є для хрещених людей, або кандидати були неспроможні прийняти святе таїнство, тобто хтось один з них щось приховав, наприклад якусь свою психічну хворобу, або імпотенцію, яка є перешкодою для укладення таїнства подружжя. Увага - імпотенція, а не безпліддя".

У церкві вважають, що ЕКО також є гріхом. 

"Гріх це свідомий добровільний переступ Божої волі, а тепер, що таке ЕКО - беруть яйцеклітину жінки, сперматозоїд чоловіка і зачинають кілька життів у пробірці, а потім в тіло жінки поміщають самих живучих ембріонів. На жаль, ми живемо у світі, де дуже часто займаються сексом без любові, а потім роблять дітей без сексу, - наголосив священник. - Життя починається від моменту зачаття, ембріон це є вже мале життя. Менш живучі ембріони помирають, дуже часто це використовують у косметології. Мастурбування, також є гріхом, бо порушує природу чоловіка, життя має бути плодом любові. Ці репродуктивні технології вважають себе творцями і змушують Бога давати життя, бо життя це не тільки тіло, бо там вже є і безсмертна душа". 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ