Читайте нас в соціальних мережах

Ректора педуніверситету визнали невинним у корупційних діях (відео)

Понеділок, 25 липня 2022 14:00
 У тернопільському суді закрили справу щодо ректора педуніверситету, якого звинувачували у корупції.

У Тернопільському міськрайонному суді сьогодні, 25 липня, відбулося останнє судове засідання у справі ректора Тернопільського національного педагогічного університету Богдана Буяка.

Очільника навчального закладу звинувачували у вчиненні адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про відповідальність за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та обмежень щодо запобігання корупції.

Нагадаємо, університет укладав договори про надання рекламних послуг та виготовлення поліграфічної продукції з ТОВ «Маркетинг-центр «Далі». Згодом стало відомо, що фірма належить рідному брату ректора Андрію Буяку.

На судових засіданнях Богдан Буяк свою вину заперечував. Він заявив, що про конфлікт інтересів не повідомив, бо не знав, що брат має якесь відношення до фірми «Маркетинг-центр «Далі». Також Богдан Буяк додав, що перевіряти кожен документ, який підписує, не входить в його посадові обов’язки. Втім, прокурор наголосила, що дослідити наявність потенційного конфлікту інтересів – все-таки його особисте зобов’язання.

Так, сьогодні, 25 липня, суд виніс рішення. Провадження у адміністративній справі про притягнення Буяка Б. Б. до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, закрили за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

"Тернополяни" писали, у Тернополі завершується суд у справі ректора педуніверситету, якого звинувачують у корупції на суму понад пів мільйона.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ