Читайте нас в соціальних мережах

Чи подорожчає свинина на тернопільському ринку?

Субота, 16 липня 2022 17:23
В умовах війни в Україні стрімко ростуть ціни на все... і тут не важливо, чи це Харків, чи Тернопіль. Один із найпопулярніших продуктів на кожному столі – м’ясо. Що буде із цінами далі розповів експерт.

 

"Найближчим часом ціни на свинину, як і на інші види продуктів, будуть зростати через високу інфляцію. Але собівартість м’яса значно залежить і від цін кормів, які в Україні залишаються дешевшими порівняно зі світовими. Також збільшення імпорту в червні підтримає внутрішній попит та не дасть швидко зростати цінам", – прогнозує аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка.

Варто зазначити, що у червні Україна імпортувала свинини майже у 4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зазначається, що обсяг поставки м’яса за місяць склав 9 тис. тонн, що на 46% більше, ніж у травні. А найбільшими країнами-експортерами стали Польща, Данія, Нідерланди.

«Причиною стрімкого збільшення обсягів свинини закордонного постачання стала новина про повернення ПДВ та мита на імпортні товари. А також скорочення внутрішньої промислової пропозиції у зв’язку з тим, що виробники східного та південного регіонів були вимушені тимчасово залишити ринок свинини», — додає експерт.

Нагадаємо, у перший місяць літа середня роздрібна ціна кілограму охолодженої свинини піднялася до 140,2 грн, що на 5,8%, чи 7,7 грн/кг, вище за показник попереднього місяця.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ