Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі відомий художник віддав свої картини на благодійний аукціон для потреб ЗСУ (фото)

П'ятниця, 15 липня 2022 20:00
Правий сектор анонсує благодійний аукціон з роботами заслуженого художника України.

Унікальна можливість придбати картини відомого у всьому світі, заслуженого художника України Євгена Удіна.

Правий сектор анонсує благодійний аукціон з роботами відомого художника.

Це - унікальні роботи, створені в 1990 р. та 1962 р. Вони входять до серії робіт "Тернопіль - місто, що надихає", пише "Суспільне.Тернопіль". 

"Я малював картину перед грозою. Мені вдалося намалювати хмари грозові, такі тривожні. Мені здається, вона зараз відповідає тому стану Тернополя, який є. Хоча робота зроблена в 1998 році. І друга робота, яка впізнавана для всіх тернополян, то наша Театральна площа. То є фрагмент нашого драмтеатру, цікавий дуже ліхтар 50-х років, якраз тоді все будувалося", – розповідає художник-графік Євген Удін.

Картини, які передав Євген Удін, одні з перших лотів, які вдалося зібрати на аукціон. Про це розповів керівник обласного штабу "Правий сектор" Володимир Мричко. За його словами, за виручені від продажу гроші, закуплять необхідне спорядження для добровольців.

"Створюються аукціони для того, щоб виручити гроші. Люди вже виснажились фінансовою підтримкою. Ми змушені створювати щось на подобі аукціонів, щоб змогли долучити і місцевих підприємців, діаспору. Також будемо долучати до аукціонів онлайн. Думаю, що результат буде хороший", – каже Мричко.

Коли планують провести аукціон Володимир Мричко не повідомив. Зазначив, що це планують зробити невдовзі.

До слова, багатогранний талановитий художник, Євген Тимофійович Удін працює в друкованій, станковій, книжковій, газетно-журнальній, плакатній, прикладній графіці та екслібрисі. На колоритних і добрих образах казкових персонажів митця виросло кілька поколінь. Засновник і перший голова Тернопільської обласної організації Спілки художників України (1983–1992). З 2005 р. — старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та методики викладання Кременецької обласної гуманітарно–педагогічної академії ім. Т. Г. Шевченка. З 2007 р. дотепер — доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Інституту мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Твори Євгена Удіна зберігаються в музеях України, Росії, Німеччини, Бельгії, Словаччини, Польщі, Канади і США, у приватних колекціях.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Марія 17.08.2022, 20:27
Вау яка новина, а я зазвичай на віоліті те, що цікаво придбала.
Скарга

Додати коментар