Читайте нас в соціальних мережах

Родом з Криму, а воює у складі тернопільської артбригади Степан Савка на псевдо «Афган» (фото)

Четвер, 14 липня 2022 18:00
Родом із Криму головний сержант командир одного з підрозділів тернопільської артбригади Степан Савка на псевдо «Афган».

Досвідчений військовий, рекордсмен за кількістю випущених у ворога артснарядів, направду запеклий патріот і відданий справі керівник.

За що і нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня, пише 20 хвилин Тернопіль. 

Упродовж служби у бригаді ім. Данила Апостола «Афган» був номером обслуги, навідником гармати, командиром гармати. З першого дня війни його підрозділ брав участь у бойових діях і постійно працював на лініях зіткнення.

"Головна моя ціль — вивести хлопців живими і здоровими додому, - каже Степан Савка.Воюю переважно із хлопцями з заходу України. Разом пройшли чернігівський та житомирський напрямки, блокуючи підходи нахабної орди до столиці. Тоді, у перші дні повномасштабного наступу, було особливо важко. Працювали на старих гарматах, ворог лютував дико, були втрати серед особового складу".

Ситуація різко змінилася у кращий бік, коли на озброєнні з’явилася новітня іноземна техніка. Навчання на нових гаубицях Степан пройшов у Литві.

"Вони маневрені, високоточні, практичні, розповідає про гармату «М-777» командир.На старих гіацинтах ми по 5 пострілів робили, тут єдиний — і точний, тому результатами дуже задоволені, адже з кожним пострілом — орків на великий відсоток стає менше — це без сумніву. Вони там тремтять, земля у них з-під ніг втікає, коли ми працюємо".

Командир переконаний у нашій перемозі.

"Відвоюємо, переможемо і Крим повернемо", - зауважує Степан Савка. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ