Читайте нас в соціальних мережах

Трансплантацію серця вперше виконали на Тернопільщині

Вівторок, 12 липня 2022 12:30
У Тернопільській обласній клінічній лікарні вперше виконали трансплантацію серця.

Це перший та унікальний випадок у нашій області, який відбувся 8 липня.

Після внесення даних померлого донора в Чортківський центральній міській лікарні до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт».

«Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця. Пересадку здійснила команда лікарів Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова спільно із колегами Тернопільської обласної клінічної лікарні», - розповіли у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова

За словами медиків, серце отримав 38-річний чоловік. Пацієнт з новим серцем почувається добре.

«Дякуємо колективу Чортківської міської лікарні, де відбулась експлантація серця, за професіоналізм та злагоджену роботу, а також колективу Тернопільської обласної лікарні, - наголосили в інституті серцево-судинної хірургії. – Безмежна шана та уклін Людині, яка стала донором. Щирі співчуття та вдячність родині за прийняття складного, але вкрай важливого рішення про пожертву».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ