Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині запрацював сучасний маслозавод (відео)

Вівторок, 12 липня 2022 16:51
У Шумській громаді на Тернопіллі на місці недіючого заводу відкрили сучасне підприємство, яке дало 50 нових робочих місць.

 

Маслозавод запрацював місяць тому. Там зробили реконструкцію та встановили сучасне обладнання.

Та, не обійшлося без складнощів, розповідає директор підприємства Павло Черкас.

“Під час відкриття зіткнулися з труднощами. Насамперед, для нашого підприємства – це здорожчання паливно-мастильних матеріалів, бо в нас є транспортно-заготівельні витрати. Здорожчали й інші матеріали. Є труднощі з експортом і закупкою матеріалів, але ми не зупиняємо процес, а рухаємося далі”, – каже в коментарі «Суспільному» директор.

На заводі, де виробляють вершкове масло, усе автоматизовано. Людина лише спостерігає, щоб не було ніяких проблем чи збоїв.

Варто зазначити, що підприємство дає можливість заробити людям, які здають молоко. Чи вигідно працювати – поки сказати важко, бо ринок під час війни змінюється.

“Стало важче працювати, бо коли дорожчає собівартість виробництва, то ти змушений на це відповідно реагувати. Збір і заготівля, перевезення молочної сировини і готової продукції – все здорожчало. Звісно, це позначається на собівартості. Ми очікуємо здорожчання товарів. Можливо, це для кінцевого споживача й неприємний фактор, але закони економіки нікуди не дінеш і ціни нікуди не дінеш, це відсотків 10-15% саме в нашій структурі господарювання”, – розповідає Павло Черкас.

До слова, зараз у Шумській громаді працюють 92 підприємства. Разом з тим, тут готові розмістити нові виробництва, які переїжджають із зони бойових дій, адже економіка зараз, як ніколи, потребує підтримки.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ