Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі перейменували 13 вулиць. Кому потрібно змінювати документи?

Вівторок, 12 липня 2022 11:15
Тернопіль позбувається назв, що мають російське або радянське походження.

11 липня на позачерговій сесії міськради депутати підтримали рішення про перейменування 13 вулиць

Після повідомлення про зміну назв, у тернополян виникло чимало запитань щодо необхідності переоформлення документів. У мерії пояснили, які папери потрібно змінювати, а які – ні.

Прописка. Оновлювати дані про реєстрацію місця проживання не треба.

У разі зміни назви вулиць внесення змін у паспорт громадянина України у вигляді проставлення нового штампу не вимагаються. Відтак, тернополянам, які зареєстровані на перейменованих вулицях, не потрібно звертатись за додатковими довідками.

Документи на житло чи землю також не потребують переоформлення. Державна реєстрація права власності на нерухоме майно при перейменуванні вулиць здійснюється виключно у випадку, якщо власником ще не зареєстровано майно у державному реєстрі речових прав. Якщо право власності на об’єкт нерухомого майна вже внесено у державний реєстр прав, то зміни не вносяться.

Тобто, якщо ви складаєте договір купівлі-продажу, або проводите інші дії з реєстрації житла чи земельної ділянки, оформлення відбуватиметься на нову адресу. Якщо у вас є діючі документи на нерухомість, то необхідності переоформляти їх немає.

Юридичним особам, ФОПам та громадським організаціям потрібно внести зміни до відомостей Єдиного державного реєстру. Водночас Закон не встановлює граничних термінів щодо оновлення даних про місцезнаходження. Детальніше про це – на сайті міськради.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар