Читайте нас в соціальних мережах

Уродженець Тернопільщини, канадський бізнесмен купив джип "Land Rover" для українських військових (фото)

Понеділок, 11 липня 2022 18:00
Уродженець Тернопільщини, канадський бізнесмен, дитячий письменник, астроном-любитель Віктор Чорнописький купив у Німеччині і подарував авто джип Land Rover для військових 10 окремої гірсько-штурмової бригади. 

Про це Віктор Чорнописький повідомив на власній сторінці у Фейсбук. 

"Недавно закинула мене доля в Німеччину. І що я зробив? Я купив там позашляховик Land Rover - і подарував його Українській Армії. Офіцер сказав мені - не купляй нічого дорогого! Життя машини що їздить по передовій, по лінії фронту дуже коротке - кілька тижнів, як пощастить кілька місяців, - пригадує Віктор.  - Почав шукати і виявив, що в Німеччині справді ще чимало підходящих джипів. Прийшлося багато обдзвонювати, напружувати свої знання німецької. На фото авто виглядали ок, а при огляді і при їзді виявлялися проблеми".

Нарешті в місті Боттроп знайшовся Ленд Ровер Фрілендер, який і заводився, і їхав добре.

"Його я і придбав у дилера. Перегнав авто до Вроцлава, довгі години їзди автобаном, але приємно їхати по Європі. Все-таки така приємна машина). Невелика, але дуже простора всередині, зручна. І послушна в управлінні. Ззаду скло опускається, зручно вести вогонь, як з тачанки), - відзначає Віктор Чорнописький.У Вроцлаві передав авто нашому волонтерові, а він негайно перегнав в Україну. Дістав недавно від нього відео - авто вже підготовлене до відправки на фронт. Нові передні колеса, нове масло, передні колодки, електронна проблемка усунута, сидіння поремонтоване. Ще буде перемальоване авто в захисний армійський колір. Я ж переночував у помешканні родини пана Василя Богути, нашого заслуженого волонтера, за що йому ще раз дякую. Пан Василь з дружиною показали мені прекрасний Вроцлав, зустрів місцевих українців і добре відпочив. А далі на літак - і назад в Німеччину".

Віктор дякує Андрію Олексюку за пожертву, що частково покрила витрати при купівлі/доставі авто.

"Що ж, нехай служить Україні і пришвидшує той час, коли останній окупант піде геть з нашої землі.Смерть російським окупантам. Слава Україні", - пише Віктор.

До слова, Чорнописький Віктор народився  у 1974 році в селі Озерянка, Тернопільської області. Закінчив Тернопільський педінститут. Емігрував у Канаду, став бізнесменом. Приїхав у Канаду маючи 400 доларів у кишені (і то позичених), без знання англійської, без права на роботу – і зумів піднятися, сам побудував своє життя. Написав книгу для дітей. 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар