Читайте нас в соціальних мережах

1,7 тис грн штрафу отримав вандал з Житомира, який облив пам'ятник Степану Бандері у Тернополі

Вівторок, 28 червня 2022 16:39
24 червня, Тернопільський міськрайонний суд ухвалив рішення по справі мешканця Житомира, якого звинуватили в тому, що він облив пам'ятник Степану Бандері у Тернополі червоною фарбою. 

Нагадаємо, 14 грудня 2021 року невідомі особи пошкодили пам’ятник Степану Бандері, що по вулиці Соломії Крушельницької у Тернополі.

Монумент облили червоною фарбою. За версією слідства, злочин скоїли двоє жителів Житомира.

24 червня, одному із порушників було винесено вирок - суддя Лілія Делікатна, Тернопільського міськрайонного суду, визнала чоловіка винним у порушенні ч.3 ст. 297 ККУ (наруга над пам'ятником) та призначила йому 1,7 тис. грн штрафу.

Також він заплатить 2,7 тис. грн за проведені експертизи.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 24.06.2022 року, засуджено громадянина України за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України, - осквернення пам`ятника, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів і призначено покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України, у виді штрафу в розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Вирок неостаточний, його можна оскаржити в апеляційному суді.

Натомість у суді вдалося встановити, що чоловікові заплатили 5 тисяч гривень за те, щоб він облив червоною фарбою пам'ятник Степану Бандері у Тернополі у грудні минулого року. 

Додати коментар