Читайте нас в соціальних мережах

Далеко не всі тернопільські батьки – за очне навчання у школах і вважають таке рішення небезпечним

Вівторок, 28 червня 2022 13:14
Активне обговорення в соцмережах викликає зараз питання відкриття шкіл з 1 вересня, адже керівництво Тернопільщини повідомило, що навчальні заклади, попри війну, запрацюють у звичайному режимі.

 

І тут батьки поділилися на два табори – одні за очне навчання, мовляв, батькам потрібно заробляти гроші і ходити на роботу, а не сидіти з дитиною вдома, інші ж кажуть — безпека діток — головне, а навчання може бути і дистанційне.

Так, у спільноті «Тернопільські матусі» коментарі, після вчорашніх вибухів у Кременчузі, тему підняла Таня Калиняк.

«Можливо я зараз здамся божевільною, але я думаю що навчання з 1-го вересня буде небезпечним . Подивіться що сталося сьогодні! придурку всеодно куди гатити ракетами, він почне лупити по школах, мені страшно ( я нікого не агітую, я лише висловлюю свою думку), — пише жінка.

Допис набрав вже сотні коментарів з діаметрально протилежними думками:

 «Я взагалі проти будь-якого навчання, де діти під час такого жаху можуть вчитися. В дітей зломлена психіка. Що не можна після закінчення війни почати навчання? Як діти можуть сприймати уроки?», — вважає Ірина Кальмук.

 «Чесно, зовсім незрозуміло, чому школярі повинні страждати вже який рік поспіль, тоді, коли дитячі садки працюють. Поясніть, в чому логіка? Я працюю зранку до вечора, менша дитина від травня ходить в садок, то чому старша не може ходити в школу?Що не так? Я не думаю, що залишивши двох дітей одних вдома, вони почуватимуться в безпеці, а я буду спокійна. Треба дати батькам право вибору-пускати в школу, чи ні? Чому так категорично забороняти офлайн навчання? Особисто я проти онлай - це далеко не навчання і не треба переконувати мене у зворотньому. Своїх дітей дуже люблю і переживаю завжди чи вони вдома, чи на навчанні. Тим більше, що це скоро не закінчиться, то ж давайте взагалі ну його нафік, все позакриваємо,нащо вчитися, а через кілька років жодних нормальних спеціалістів. Аж бісить, все працює, тільки чомусь вже який рік тільки дітей треба зачіпати», — ділиться думками Tanya Zaichenko.

«Я задала запитання "хто візьме на себе відповідальність вразі чого", у відповідь - тиша. Тай чи важливо це вже було б вразі ракетного удару по школі. Я сама працюю в школі і проти навчання з 1 вересня, як на мене це небезпечно. А ті бомбосховища в школах це ж відмазка, ніде вони не розраховані на таку кількість дітей тай не облаштовані належним чином, підвал це не сховище», — коментує Oksana Krakivska.

 «Шановні мами! По-доброму заздрю, якщо ви можете присвятити своїй дитині 24/7 і ваш тато вдома. Але зараз найлогічніша модель української сім'ї: мама працює, тато воює, дитина отримує якісні знання і росте нормальним громадянином. Нема зараз гарантій. Ніде нема - ні в укритті, ні вдома, ні в школі. Вчіться жити в умовах війни, вчіться її приймати і бути готовим до всього. Живіть повноцінно. Боїтеся - кордони відкриті. Або взагалі з бомбосховища не виходьте тоді - не гуляйте, не ходіть в магазини, не ходіть по ресторанах. Я не бачу логіки у ваших діях. В кабаках нема де яблуку впасти вечорами, а до школи не пустимо», — слушно зауважує Наталка Андрушко.

А яка ваша думка з цього приводу? Напишіть про це у коментарях.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ