Читайте нас в соціальних мережах

Наступний тиждень у Тернополі буде спекотним: лікарі радять, як вберегтися тим, у кого високий тиск

Неділя, 26 червня 2022 18:00
Медики попереджають, що наступного тижня у Тернополі та області очікують суттєве підвищення температури, відтак можуть найбільше страждати ті жителі краю, які скаржаться на високий артеріальний тиск. 

Як зменшити вплив температури повітря на свій організм розповів Ростислав Левчук, директор Тернопільської комунальної міської лікарні №2.

"За прогнозами синоптиків, наступний тиждень у Тернополі буде спекотним. Високі температури можуть негативно впливати на самопочуття. Зокрема, нерідко важко переносять спеку люди, яких турбує підвищений артеріальний тиск. Серед симптомів артеріальної гіпертензії - слабкість, головний біль, запаморочення, «мушки» перед очима, шум в вухах, нудота. Цікаво, що хвороба може проявити себе не зразу. Тому варто періодично вимірювати тиск. Нагадаю, при потребі, ви завжди можете звернутися у Тернопільську комунальну міську лікарню №2. Наші фахівці зроблять все необхідне, аби ви почувалися краще", - відзначив медик. 

І на завершення – кілька порад, як поводитися у спеку людям з артеріальною гіпертензією.

Мінімізуйте перебування на сонці, не забувайте приймати призначені вам ліки, достатньо пийте, не зловживайте сіллю і фізичними навантаженнями, обирайте вільний легкий одяг та не нехтуйте головним убором. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар