Читайте нас в соціальних мережах

Івана Козака, псевдоволонтера з Лановець, залишили під вартою, як і його брата Андрія

Четвер, 23 червня 2022 18:02
Сьогодні, 23 червня у Тернопільському міськрайонному суді розглядали клопотання адвоката братів Козаків, яких підозрюють у розкраданні та присвоєнні волонтерських грошей. 

У суді адвокати намагалися довести, що запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави - більше 1 млн грн - є надто суворий і просили для своїх підопічних домашній арешт. 

Перше засідання щодо Андрія Козака проводив суддя Олег Вийвайнко о 11-ій годині і відмовив адвокату підозрюваного, відтак Андрій Козак і надалі перебуватиме під вартою. 

Щойно завершилося засідання щодо переобрання запобіжного заходу для його брата - Івана Козака. 

Суддя Кунцьо Сергій також не випустив Івана Козака під домашній арешт, а залишив його під вартою з правом внесення застави більше одного мільйона гривень. 

Нагадаємо, на початку травня, "Тернополяни" писали, що на Тернопільщині керівники благодійного фонду привласнили 6,5 млн грн, призначених для ЗСУ.

В цій інформації голова МВС України Ігор Клименко повідомив, що керівники благодійного фонду з Тернопільщини зібрали для потреб військових 13 млн грн, натомість половину грошей присвоїли собі. 

Згодом з'ясувалося, що у злочині підозрюють двох рідних братів з міста Ланівці - Андрія та Івана Козаків. 

"Тернополяни" і надалі будуть висвітлювати дану справу. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ