Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині спіймали браконьєрів (фото)

Четвер, 16 червня 2022 14:17
На Тернопільщині інспектори рибоохоронного патруля проводять постійні рейди з виявлення порушників природоохоронного законодавства. І, на жаль, їх фіксують не мало.

Так, впродовж травня фахівці провели 21 рибоохоронний рейд. В результаті, викрито 51 порушення природоохоронного законодавства, з яких 2 грубих. Також складено 34 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Крім цього, оформлено 15 актів виявлення та вилучення майна власник якого не встановлений.

«Для прикладу, 3 травня під час патрулювання, інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля виявлено та задокументовано грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Серет біля с. Більче-Золоте Чортківського району Тернопільської області. Там виявлено місцевого мешканця, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – сіткою «екраном», яку було вилучено. Риби та інших водних біоресурсів громадянину виловити не вдалось.

17 травня інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля виявлено громадянина який здійснював вилов риби забороненим знаряддя лову – сіткою, заборонене знаряддя лову вилучено. Пійманий при постановці сітку у воду, риби не зловив. Інцидент трапився на річці Серет біля с. Голігради Чортківського району Тернопільської області.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передано до суду», — інформують у Тернопільському рибоохоронному патрулі.

За даний період на порушників накладено 2 560 грн штрафів, та стягнуто 2 079 грн.  Також конфісковано дві од. заборонених знарядь лову та ще 15 од. - за актами безгосподарського майна. Крім цього, дві справи передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Крім того, кажуть фахівці, відповідно до "Плану спільних заходів" з Тернопільським рибоохоронним патрулем, єгерською службою Тернопільської обласної організації УТМР та місцевими рибалками, з метою відтворення водних біоресурсів в період нересту виготовлено та встановлено та штучні нерестові гнізда для риби, у водоймах наданих для користування районним організаціям УТМР.

Громадян же закликають бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства, а про порушення — повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95.

 

Додати коментар