Читайте нас в соціальних мережах

Вулицю у Тернополі хочуть перейменувати іменем українського композитора – автора всесвітньовідомого «Щедрика»

Понеділок, 13 червня 2022 12:15
У Тернополі триває процес перейменування вулиць, назви яких мають російське походження.

У місті пропонують перейменувати вулицю Глінки на вулицю легендарного українського композитора Миколи Леонтовича.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді.

Зазначимо, що Михайло Глінка – російський композитор, його називають класиком російської музики. Народився 20 травня 1804 року у селі Новоспаське Смоленської губернії. Помер – 3 лютого 1857 у Берліні, тодішньому Королівстві Пруссія.

Вулицю пропонують перейменувати на честь Миколи Леонтовича – відомого українського композитора, хорового диригента, піаніста, педагога, збирача музичного фольклору та громадського діяча.

Микола Леонтович – автор широковідомих хорових обробок українських народних пісень «Щедрик», «Дударик», «Козака несуть», «Ой з-за гори кам'яної» та інших. Його обробка «Щедрика» відома у всьому світі як різдвяна колядка «Carol of the Bells».

Народився Микола Леонтович 13 грудня 1877 року в селі Монастирок на Вінниччині. У 1898 році закінчив Кам'янець-Подільську духовну семінарію, де вивчав теорію музики та хоровий спів, опанував скрипку, фортепіано, деяку духові інструменти, почав обробляти народні мелодії, беручи за взірець обробки Миколи Лисенка. Помер 23 січня 1921 року в селі Марківка, Теплицького району.

Залишити коментар щодо перейменування цієї вулиці можуть повнолітні громадяни України, зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади через портал «Електронні консультації та обговорення» за посиланням ТУТ або ж письмово через відділ звернень Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Листопадова,6 (зазначивши прізвище, ім’я, по-батькові та адресу особи, яка їх подає).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар